susaH sEnAnG beRsaMa

CLICK IKLAN

C
L
0
S
E

Friday, 4 February 2011

TemAn oR sAhaBaT???

salam semua,,,sorry lama x update blog,,,lama dah kan??,,,,,mmm,,,,maklumla,,aq sbuk ckit,,hik8,,,\
arrrgghhh,,,,skunk ni waktu moscow dh hmpir kul 3 pg,,tp,,aq still xley tido,,mmm,,ntah knape,,,mmm,,,blog aq kali ni,,,aq preffer story sal teman n sahabat,,,,,mmmm,,,,,

what's difference between teman n sahabat???...or is it the same kwan n teman??,,mmm,,,,aq confuse la,,,hri tu aq create status bru lam fb,,,sal ni,,,mcm2 idea aq dpat,,,tp,,at the end,,,aq still x fham erti sebenar teman???sahabat??n even kwan,,,,

mmmm,,,mase kecik2,,,mak sentiase pesan,,,crilah kwan yg baek,,,cari kwan,,biarlah yg baek,,bkn kwan mkn kwan,,mmm,,,tu la yg aq pegang sehingga skunk,,,,tu kwan,,,tp,,teman??sahabt???,,,,adakh same??,,,i don't think so,,,,for me,,,not all kwan bley jd teman,,,n not teman bley jd kwan,,,,mmm,,peningkan,,,ntah kenapa,,air mate aq menitis skunk nih,,,,hidup ni mmg pyh untuk cri teman yg sejati,,,bg aq,,teman ni adalah seseorang yg berada d smping kita takala kita senang dan sush,,,manakala kwan??,,tidakkah sama??,,,,mmmm,,sush kan nk ungkai semua nih??,,,tp,,apa yg pasti kwan x sehebat teman,,,,kan??,,,mostly,,tman or kwan yg kite ad skunk ni,,adalah dyeorg yg hadir ketika kita senang je,,,tp,,,time susah??,,mmm,,,no!!!!!x wujud pun kdg2,,kalau ad pun,,bley bilang dgn jari la,,,,x cye??,,,cuba la cri,,,,

,,once discuss sal kwan nih,,,teringat aq kat kwan aq,,,sapa2 jela,,,,mmm,,,tp yg pasti,,aq merindui kwan2 aq,,,kwan2 yg pernh ad d smping aq,,,,tp kan,,agar zalim bg aq,,,coz,,just panggil kwan kat dyeorg semua nih,,,,suppose aq panggil dye org teman kan??,,,mmm,,,,yup!!!,,,teman,,,tp,,,adkah dye org mampu berada d samping aq ketika aq susah???,,,mmm,,,,question mark,,,,cuba korang tengok pic nih,,,is it good frenz??or good teman??or teman sejati maybe???

ni gmbr kwan2 aq k??

what is this??hik8,,,korang pikir sendiri k??,,,,pilih la sama ada teman atau kawan,,,mmm,,,,ok??,,,yg pasti,,aq dh dpat jwapan nyer,,,,

satu lg,,,kalau korang masih ingat lg,,,masa kite belajar kat skolah kan??,,kita ad belajar about Saidina Abu Bakar kan??,,,mmm,,,,siapa Saidina Abu Bakar kpd rasulullah??,,,mmm,,,"sahabat" kan???,,,,agak2 nya,,,y Saidina Abu Bakar d gelar sahabat nabi????,,,y not teman??or kwan??,,,mmm,,,,mesti ad sebab kan???,,,,salah satunya,,,sbab beliau smpat hidup dan bersahabat dgn rasulullah,,,right???,,,,n aq rase jugak,,coz,,beliau semamangnya,,ad bersama dgn rasulullah ketika susah dan senang,,,sampai,,beliau sanggup berkorban nyawa demi rasulullah,,,,mmm,,,,nk prove lg kesetiaan beliau terhadap rasulullah,,,ad satu kisah ketika beliau n rasulullah berada dalam sebuah gua,,,then,,ad la seekor ular ingin mematuk rasulullah,,,tp,,??apa yg beliau lakukan??,,mmm,,beliau sanggup d patuk ular tersebut  hinggakan menitis air mata kesakitan,,,,,,tengok???,,,,ni la shbt!!!,,,adakah kita bley buat mcm tu??,,,kalu tnye kat aq,,aq bley kata x!!!,,,tp mayb untuk sesetengh org la!!!,,,mmmm,,,,,


aq setengh kwan kata yg dye sanggup bersama dgn kwan dye x kira senang ke sush,,tp??,,hkikatnye,,,ad ke??,,,,kalau yg ad makwe lak,,mesti x kan??,,,sygkan makwe kata kan??,,,ye x??,,,cuba korang fikir,,,,sejauh mana kekuatan cinta tu??sorry r kalau aq menyakiti hti org yg tengh hot bercouple yer,,,,bkn apa,,,ad pepath kata,,,berkwan biar seribu n bercinta biar satu,,right???mmm,,,agak2 nye,,,knapa pepath tu wujud yer??,,,,yupp!!,,,coz cinta hnye satu,,,,kan??,,,,tp kwan??,,,beribu-ribu pun xpe,,,,xda limit la kata org,,,mmm,,,cuba korang renungkan,,,andaikata la,,huruf A=1,B=2,C=3 n seterusnya,,,,,cuba kalau korang tmbhkan jumlah kekuatan perkataan nih,,,antara FRIENDSHIP n LOVE??,,,korang akan dapat FRIENDSHIP is greater twice than LOVE,,,kan???,,,so???apa korang nk ckap??,,,,kwan more important right???,,mmg la sunnah nabi berkhwin kan??,,,tp,,,ad ke lam kubur nanti korang aq d tnyer "siapa makwe or pakwe kamu??",,,x de kan??,,,tp,,"siapa shabat kamu,,tman kamu,,,(saudara)??",,,adkan??,,,,iaitu org islam or muslim kan??,,,so???,,,,fikir2 kan lah,,,,


,,,,mmmmm,,,,,sbab tu la,,,bila aq fikir2 blik,,,,aq fikir kwan nih mmg penting,,,mmm,,x da kwan,,dgn siapa kita nk bergaul,,instead of our family,,,mmm,,,,bila bnyk dh masalah yg aq alami lam berkwan ni,,kini aq sedar,,pentingnya,,,cri kwan yg terbaik,,,teman yg mana,,,yg hadir ketika aq senang dan susahmmkata org,,biar la senang bersama n susah bersama,,,,,,wallahualam

4 comments:

  1. eri.. definisi2 3 words ni bg ak..
    kawan: semua org ad..
    teman: sukar nk cari..
    sahabat: sentiasa ad ngn kite tatkala susah atau senang.. saling menegur.. yg penting is sahabat ni die nk sahabat die sentiasa make Allah as the first in anything.. jage aib kiter..syg kite krn Nya..
    chill k..

    ReplyDelete
  2. pehin,,,ntah la,,,,ye kut,,dilema berkawan,,,mmm:(

    ReplyDelete
  3. kia,,,ok2,,iA aq akn terima pendapat mu,,,thanz 4 ur opinion,,,:)

    ReplyDelete